Derby tussen Sweel en Sleen levert geen winnaar op : 1-1

De derby tussen Sweel en Sleen heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. Op ’t Alterbarg In Zweeloo eindigde het sportieve duel in 1-1. De eindstand deed ook recht deed aan de krachtsverhouding op het veld. Sweel had een groot deel van het duel wel een overwicht, maar Sleen bleef vrij eenvoudig overeind.

In de beginfase waren de beste kansen voor Sweel, maar Mark Nijenbanning en Wouter van der Veen kregen de bal dankzij de paal niet achter doelman Niels Kloppenburg. Aan de andere kant wist Sleen weinig te creëren, maar had Raniel Briek had de ploeg van trainer Harjo van der Valle ook zo maar op voorsprong kunnen schieten

Sweel komt op voorsprong maar houdt ‘niet vast

Tien minuten na rust kwam Sweel terecht op voorsprong na een knappe actie van Sven Witte die de terechte 1-0 maakte. De thuisploeg was beter en leek ook op weg naar de zege. Kantelpunt was het moment dat Wouter Eiting een op een op de keeper kwam. Eerst was er een sliding van Wouter van der Veen, daarna maakte keeper Lars Sikken nog een overtreding en legde de uitstekend leidende scheidsrechter Ruben Bergstraat uit Sneek de bal op de stip. Arjan Goeree ging achter de bal staan en zo was de eindstand 1-1

Bron: RTV Drenthe